dinsdag 8 november 2016

Uitbreiding en renovatie voor basisschool De Boemerang in Meerbeek

Nadat het Kortenbergse college van burgemeester en schepenen had vastgesteld dat het onverantwoord lang zou duren om de aanbouw van een nieuwe vleugel voor de kleuterschool en de restauratie van het kloostergebouw voor basisschool ‘De Boemerang’ in de A. Dewitstraat te Meerbeek volgens de klassieke subsidiëringsprocedure te laten verlopen, keurde de gemeenteraad een voorstel goed om de bouwplannen te realiseren via een promotieovereenkomst voor bouw en financiering (build and finance). 

Daarmee kwam de gemeenteraad terug op een beslissing van de vorige bestuursperiode.  In december 2011 werd op voorstel van de toenmalige schepen van onderwijs immers beslist een subsidiëringsdossier voor deze werken in te dienen bij AGIOn (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs).  In januari 2012 kreeg het gemeentebestuur het bericht dat de aanvraag op de ‘wachtlijst van de aanvragen om subsidiëring’ geplaatst werd.  Omdat er na vier jaar nog steeds geen concreet vooruitzicht was in verband met de definitieve behandeling van het dossier, besloot het college een andere weg te kiezen.  Op 23 maart 2016 gaf AGIOn groen licht voor de realisatie van het bouwproject via de voorgesteld promotieovereenkomst.

Schepen van onderwijs Sabine Ledens (N-VA) lichtte de bouwplannen toe, die voordien grondig waren doorgenomen met de bevoegde instanties van basisschool ‘De Boemerang’.  De kostprijs voor de uitvoering van het project wordt geraamd op 2.799.829,25 euro excl. BTW of 2.967.819,01 euro incl. BTW (6%).  De aanbesteding van de werken kan nu relatief snel volgen.

Hiermee komt de bestuursmeerderheid haar belofte na om in de loop van deze legislatuur de basisschool van Meerbeek te moderniseren en de kleuterschool te verhuizen naar de campus op de A. Dewitstraat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten